Medovo-kakaové řezy s karamelovým krémem - postup přípravy
Domácí dezerty vždy chutnají dobře, většinou jsou velmi levné a přesně víte, co obsahují. Tentokrát se podíváme na úžasný dort, který bude vypadat jako z cukrárny a vychutná si ho vaše rodina i přátelé. Skládá se ze tří částí, ale přesto je jednoduchý na přípravu.
Těsto
Krém
Na ozdobu
Na těsto smíchejte vejce se solí, cukrem, medem, kakaem a máslem. Směs přesuňte na sporák a ohřívejte za stálého míchání, dokud se máslo, cukr a med nerozpustí. Hrnec poté stáhněte z ohně a postupně přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nechte 30 minut odpočinout. Připravte si plech nebo plechy a vyložte je pečicím papírem.
Z připraveného těsta byste měli upéct hned 5 plátů těsta. Těsto si proto rozdělte na 5 částí a vždy nalijte na plech tenkou vrstvu těsta. Troubu předehřejte na střední teplotu a pečte, dokud nebudou hotové. Proveďte test párátkem a nechte všechny pláty zcela vychladnout, abyste s nimi mohli poté pracovat. Mezitím si můžete připravit krém.
Na krém si v hrnci zkaramelizujte cukr a následně přidejte 200 gramů másla o pokojové teplotě. Poté vlijte 500 ml teplého mléka. V čisté misce smíchejte kukuřičný škrob se 100 ml mléka a přidejte tuto směs ke zbytku ingrediencí, které jste již připravili. Krém nechte vařit do zhoustnutí. Poté hrnec stáhněte z ohně a přidejte zbylých 200 gramů másla. Důkladně promíchejte.
Po úplném vychladnutí krému ho smíchejte s 200 ml šlehačky a 250 gramy mascarpone. Krém postupně naneste mezi 5 plátů těsta a tenkou vrstvu si nechte na poslední plát. Díky tomu budete mít dort rovnou i ozdobený. Na konečné zdobení můžete použít rozpuštěnou čokoládu nebo zdobení podle svého vkusu. Dobrou chuť!