Melounový džem jen ze 3 ingrediencí - postup přípravy
Melounový džem je pochoutkou, která potěší jemnou a svěží chutí. Perfektně se hodí na pečivo, ale také k přípravě dezertů, palačinek a jiných sladkých pokrmů.
Ingredience
Z melounu vykrojte dužinu, kterou zbavte pecek, nakrájejte ji na kostky a v hrnci ji smíchejte s 1000 g cukru. Směs nechte několik hodin reagovat, dokud ovoce nepustí maximum šťávy.
Šťávu přelijte do jiného hrnce, smíchejte ji se zbytkem cukru a vařte ji 2–3 minuty, do rozpuštění cukru. Sirupem zalijte nakrájený meloun a vařte ho 5 minut.
Poznámka: Během vaření sbírejte pěnu, která se bude tvořit na hladině.
Po pěti minutách vmíchejte do směsi citronovou šťávou a pokračujte ve vaření 90 minut. Vzniklým melounovým džemem naplňte sterilizované sklenice, které nechte vychladnout a pak je uchovávejte na tmavém a chladném místě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Еда и творчество! С Натальей.

