Milka dort - postup přípravy
Připravte si doma jedinečný dezert, který bude chutnat jako slavný a velmi oblíbená sladkost. Před pár lety začala ořechová a karamelová obliba ve všech koutech země. Každý cukrář se snažil udělat Snickersův dort vlastním způsobem a některé ženy v domácnosti se naučily tímto způsobem potěšit své blízké.
Ingredience
Nejprve připravte piškotový dort. Rozšlehejte vejce se 4 lžícemi cukru do svěží pěny. Smíchejte mouku s kakaem a práškem do pečiva. Tuto směs prosejte do vaječné pěny a vše promíchejte lžící. Poté do této hmoty přidejte horkou vodu, vše promíchejte. Zakryjte dvě odnímatelné kulaté formy pečicím papírem. Nalijte do každé stejné množství tekutého těsta. Pečte je střídavě po dobu 15 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů. Poté koláče vyndejte a nechte 10 minut stát.
Poté opatrně vyndejte koláče z forem a nechte zcela vychladnout. Mezitím připravte krém. Smíchejte 100 ml mléka s 2 ½ lžícemi cukru a škrobem. Zbývající mléko smíchejte na pánvi s kostkami bílé čokolády. Dále snižte teplotu, nalijte mléko a škrob do pánve. Zahřívejte za stálého míchání, dokud hmota nezhoustne. Jakmile dosáhne konzistence pudingu, nechte ji vychladit. Mixérem vyšleháme 170 g másla o pokojové teplotě s práškovým cukrem. Postupně přidáváme puding.
Nyní připravte fondán. V kovové misce smíchejte mléčnou čokoládu se 3 lžícemi mléka, 2 ½ lžícemi cukru a 100 g másla. Vložte do vodní lázně. Rozpusťte čokoládu a nechte zchladnout. Dejte dort do odnímatelné formy. Namažte polovinou krému a dejte do lednice. Poté naneste polovinu čokoládového fondánu. Přikryjte druhým piškotem a přelijte zbývajícím krémem. Poté znovu fondán.
Dort by měl tuhnout v lednici minimálně 3 hodiny. Poté můžete konzumovat.