Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Minutková kachní prsa

3,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 50 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Minutková kachní prsa - postup přípravy

Řada lidí kachnu jenom peče a tím se připravují i o další zajímavé varianty této suroviny. Kdo chce zkusit i něco jiného, tomu přinášíme recept na minutková kachní prsa, která ukazují, že na kachně si lze pochutnat i jinak. A mít ji na talíři skutečně během chvíle.

Ingredience pro:
2 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Nachystejte maso

Kachní prsa se dají buď koupit hotová naporcovaná, nebo lze koupit celou kachnu a z ní prsa následně vyříznout. Když je máte připravena, vezměte ostrý nůž a lehce nařežte kůži. Pouze jí, jelikož ostří nože by nemělo zamířit až do masa. Vhodné je nakrojit jenom ono tukové krytí na povrchu masa. To může být u některých druhů kachen poměrně silné, což však přispěje k výsledné šťavnatosti.




Když je maso připravené, můžete ho důkladně ochutit. Ze všech stran, včetně té kde je kůže je třeba kachní prsa jak nasolit, tak i opepřit přesně podle vaší chuti. Doporučujeme zachovat chuť masa a nepoužívat kořenící směsi. Pokud máte možnost nechat je v lednici několik hodin marinovat, udělejte to. Díky tomu dokáže maso lépe nasát samotnou sůl i chutě pepře.


Opečte na pánvi

Kachní prsa vyndejte z lednice a nechte je 30 minut odpočinout při pokojové teplotě. Potom je položte na pánev s rozpáleným olejem, vždy kůží dolů. Mírně stáhněte plamen a několik minut opékejte. Potom prsa otočte a opékejte je také z druhé strany. Následně je dejte stranou, nechte je asi minutu odpočívat, aby došla, a můžete je servírovat. Správně jsou udělané ve chvíli, kdy je střed lehce růžový.

Můžete je naservírovat

Minutková kachní prsa jsou hotová. A s čím je nejlépe podávat? Variabilitě příloh se meze rozhodně nekladou. Může se jednat o opečené brambory nebo batáty, o pyré z obou variant, stejně jako se pečená kachní prsa hodí klidně i k italskému rizotu. Kdo si hlídá figuru, ten má možnost zvolit i variantu podávání se zeleninovým salátem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů