Mléčný makový koláč „Abrakadabra“ - postup přípravy
I z malého množství mouky a pár dalších ingrediencí lze upéct skvělý vláčný moučník. Makový mléčný koláč bude lahodit nejen oku, ale také chuťovým pohárkům.
Ingredience
Rozklepněte vejce a oddělte bílky od žloutků. Dejte do mísy žloutky a cukr a vyšlehejte do pěny. Přisypejte mouku, mletý mák, přilijte rozpuštěné máslo a mléko a vymíchejte hladkou směs. Do bílků dejte špetku soli a vyšlehejte z nich tuhý sníh.
Mléčnou hmotu s mákem vlijte do bílkového sněhu a opatrně promíchejte, aby těsto zůstalo nadýchané. Formu o rozměrech 24×24 centimetrů vyložte pečicím papírem a vlijte do ní těsto. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 160 °C a pečte koláč zhruba 60 minut. Nechte ho vychladnout, posypejte ho moučkovým cukrem a servírujte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.