Mleté maso ve slanině na 2 způsoby - postup přípravy
Mleté maso ve slanině je šťavnaté a můžete ho připravit na 2 způsoby. Výhodou je, že ho můžete servírovat teplé, ale chutná i za studena a hodí se tak na slavnostní rauty.
1. způsob
2. způsob
1. způsob
Mleté maso smíchejte se solí, pepřem, sušeným česnekem, nadrobno nakrájenou cibulí, nasekanou petrželkou a vejci.
V samostatné misce zalijte chléb mlékem, které nechte do pečiva vsáknout. Chléb natrhejte na menší kousky, které vmíchejte do masové směsi.
Poté, co se ingredience propojí, odebírejte z masové směsi kousky, z kterých vytvořte placky o velikosti dlaně. Do středu každé placky vložte jednu nakládanou okurku, kterou masem obalte.
Vzniklé plněné masové šišky zabalte do plátků slaniny a vyskládejte je do zapékací mísy. Mleté maso ve slanině pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut.
Tip: Pokrm servírujte se zeleninovou oblohou a kečupem, tatarkou nebo jiným oblíbeným dipem.
2. způsob
Zelí nakrájejte nadrobno a chléb zalijte mlékem, které do něj nechte vsáknout. Mleté maso smíchejte se solí, mletým koriandrem, sušeným česnekem, pepřem a vejci.
Do směsi přidejte hořčici, nasekanou petrželku, nadrobno nakrájenou cibuli, vařenou rýži a hlávkové zelí. Ingredience důkladně zamíchejte.
Poznámka: Obecně se rýže vaří přibližně 15 minut. Při vaření se ale řiďte pokyny na obalu konkrétního produktu.
Z masové směsi vytvářejte malé šišky o délce cca 7 cm, které obalte v plátcích slaniny a vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem. Mleté maso ve slanině potřete kečupem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Cookrate – Meat Recipes