Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mleté maso ve slanině na 2 způsoby

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Mleté maso ve slanině na 2 způsoby - postup přípravy

Mleté maso ve slanině je šťavnaté a můžete ho připravit na 2 způsoby. Výhodou je, že ho můžete servírovat teplé, ale chutná i za studena a hodí se tak na slavnostní rauty.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

1. způsob

2. způsob

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

1. způsob

Mleté maso smíchejte se solí, pepřem, sušeným česnekem, nadrobno nakrájenou cibulí, nasekanou petrželkou a vejci. 

2. KROK

V samostatné misce zalijte chléb mlékem, které nechte do pečiva vsáknout. Chléb natrhejte na menší kousky, které vmíchejte do masové směsi. 

3. KROK

Poté, co se ingredience propojí, odebírejte z masové směsi kousky, z kterých vytvořte placky o velikosti dlaně. Do středu každé placky vložte jednu nakládanou okurku, kterou masem obalte. 

4. KROK

Vzniklé plněné masové šišky zabalte do plátků slaniny a vyskládejte je do zapékací mísy. Mleté maso ve slanině pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut.

Tip: Pokrm servírujte se zeleninovou oblohou a kečupem, tatarkou nebo jiným oblíbeným dipem.

5. KROK

2. způsob

Zelí nakrájejte nadrobno a chléb zalijte mlékem, které do něj nechte vsáknout. Mleté maso smíchejte se solí, mletým koriandrem, sušeným česnekem, pepřem a vejci. 

6. KROK

Do směsi přidejte hořčici, nasekanou petrželku, nadrobno nakrájenou cibuli, vařenou rýži a hlávkové zelí. Ingredience důkladně zamíchejte. 

Poznámka: Obecně se rýže vaří přibližně 15 minut. Při vaření se ale řiďte pokyny na obalu konkrétního produktu.

7. KROK

Z masové směsi vytvářejte malé šišky o délce cca 7 cm, které obalte v plátcích slaniny a vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem. Mleté maso ve slanině potřete kečupem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut. 

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů