Mrkvové roládky se sýrem a bylinkami - postup přípravy
Vánoční svátky a oslavy příchodu nového roku se neobejdou bez řádného pohoštění pro návštěvy či na případnou party. Ohromte své hosty báječnými rolkami plněnými smetanovým sýrem a bylinkami podle snadného receptu.
Ingredience
Vajíčka vyklepněte do misky a přidejte k nim trochu soli a čerstvě mletého barevného pepře (anebo použijte klasický černý). Přidejte 3 lžíce 20% zakysané smetany a vše ručním šlehačem vyšlehejte do pěny. Do vaječné směsi přisypejte hladkou mouku a prášek do pečiva a opět vše prošlehejte. Získáte docela tekuté těsto.
Nastrouhejte najemno očištěnou mrkev (asi 200 gramů), kterou zašlehejte do těsta, čímž získáte už poněkud hustší oranžovou hmotu. Tu rozetřete do tenké vrstvy na plechu pokrytém pečicím papírem, který předem ještě natřete rostlinným olejem, a dejte ji péct do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C po dobu 15 minut.
Než se těsto upeče, připravte si nádivku ze strouhaného sýra a jemně nasekaného kopru, koriandru a jarní cibulky. Do náplně prolisujte jeden velký nebo dva menší stroužky česneku (případně jeho množství přizpůsobte vlastní chuti), přidejte 3 lžíce majonézy a vše dobře promíchejte. Směs ochutnejte a případně ještě dosolte a dopepřete.
Když je oranžové těsto upečené, rozprostřete po celé jeho ploše připravenou náplň. Těsto pak stočte do pevné roličky, zabalte ho do kusu alobalu a vložte ho na 1 hodinu do lednice vychladit a ztuhnout.
Hotovou roládu nakrájejte na kolečka silná asi 1,5 cm, vyskládejte je na talířek vyložený několika salátovými listy a podávejte.
Videopostup krok za krokem