Nadýchaná šarlotka s tvarohem a jablky - postup přípravy
Pokud vás o víkendu bude honit mlsná, vyzkoušejte tuto nadýchanou šarlotku s tvarohem a jablky, kterou zvládnete levou zadní. Podávat ji můžete samotnou nebo ji servírujte s rozvarem z lesního ovoce.
Ingredience
Do mísy rozklepněte vejce, přidejte do nich cukr a špetku soli. Poté vše vyšlehejte do nadýchané pěny. Do směsi přidejte změklé máslo s tvarohem a směs opět vyšlehejte.
Do směsi postupně vmíchejte prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva. Následně oloupejte jablka, zbavte je jádřinců a nakrájejte je na měsíčky.
Formu o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem a těsto do ní přelijte a uhlaďte ho. Nakrájená jablka na něj poté vyskládejte.
Formu vložte do předehřáté trouby teplotu 180 °C a šarlotku pečte přibližně 45 minut. Před koncem pečení zapíchněte do středu těsta špejli, pokud bude po vytažení čistá, vyjměte formu z trouby.
Hotovou šarlotku nechte zcela vychladnout a poté ji posypte moučkovým cukrem a můžete ji servírovat. Podávat ji můžete samotnou nebo s rozvarem z lesního ovoce.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: РЕЦЕПТЫ НАТАЛИ