Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Krémové čokoládové kostky ze 2 druhů čokolády

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 34 minut

Krémové čokoládové kostky ze 2 druhů čokolády - postup přípravy

Pokud hledáte recept na jednoduchý dezert, který by se vám doslova rozplýval na jazyku, připravte si krémové čokoládové kostky. Jsou nadýchané, lahodné a chuťově výrazné díky přidaným ořechům.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Krém

Zdobení

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve si připravte krém. V míse vyšlehejte vaječné žloutky s vanilkovým pudinkem v prášku, cukrem, lžící mouky a trochou mléka. Zbytek mléka nalijte do hrnce a přiveďte ho k varu.

2. KROK

Jakmile mléko začne pěnit, odstraňte ho z tepla a přimíchejte do něj směs s vaječnými žloutky. Hrnec postavte znovu na teplo a zahřívejte 2–4 minuty, do zhoustnutí. Hotovou směs rozdělte na dvě stejné části do různých misek. 

3. KROK

Do jednoho těsta vešlehejte kousky bílé čokolády a do druhého těsta bílou čokoládu. Oba krémy přikryjte potravinovou fólií a nechte je vychladnout. 

Poznámka: Potravinovou fólii položte na oba krémy tak, aby se jich těsně dotýkala. Díky tomu se vám na nich nevytvoří škraloup.

4. KROK

Zatím v misce vyšlehejte vaječné bílky s cukrem, který přidávejte po troškách. Jakmile vznikne tuhý sníh, vmíchejte do něj namleté ořechy a lžíci mouky. Těsto rovnoměrně rozprostřete do máslem vymazaného a moukou vysypaného pekáče a pečte jej v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25–30 minut. 

5. KROK

Tip: Jestli je těsto upečené, zjistíte tak, že do něj píchnete špejli. Pokud vyndáte čistou špejli, máte hotovo. Pokud na ní těsto zůstane, ještě chvíli pečte.

6. KROK

Vychladlý světlý krém prošlehejte a vmíchejte do něj margarín nebo máslo. Stejně postupujte také u tmavého krému. Část světlého krému rovnoměrně rozprostřete po celém povrchu korpusu a na něj natřete tmavý krém. Postup opakujte, dokud budete mít ingredience a vrstvení zakončete tmavým krémem. 

7. KROK

Na závěr v míse vyšlehejte šlehačku, kterou potřete tmavý krém na povrchu dezertu. 

Tip: Krémové čokoládové kostky podávejte nakrájené a ozdobené nastrouhanou čokoládou.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Natašine Slastice

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů