Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchané mléčně-máslové rohlíky

1,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Nadýchané mléčně-máslové rohlíky - postup přípravy

Upečte si lahodné mléčné rohlíky s máslem. Doplněné o marmeládu či Nutellu mohou být skvělou snídaní, kterou bude každý milovat.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do mísy dejte vlažné mléko a vodu, přidejte cukr a sušené droždí a promíchejte. Pak přidejte slunečnicový olej a sůl a zamíchejte. Nakonec přisypejte prosátou mouku, zamíchejte a vypracujte hladké nelepivé těsto. Přikryjte ho a nechte 30 minut kynout.

2. KROK

Těsto dejte na vál pomazaný slunečnicovým olejem a rozdělte ho na 10 dílů. Z každého udělejte bochánek a vršek potřete olejem. Obraťte ho, udělejte zhruba čtvercovou placku a celou jí potřete asi lžičkou změklého másla. Dvě protilehlé strany zahněte mírně dovnitř, pomažte máslem a srolujte. Vzniklé rohlíky dejte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte a nechte 15 minut kynout.

3. KROK

Rozšlehejte vejce, potřete jím vršek rohlíků a vložte je do předehřáté trouby 190°C. Pečte je asi 20 až 25 minut (v závislosti na vlastnostech vaší trouby), dokud nebudou krásně zlatavé.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů