Nadýchané palačinky - postup přípravy
Máte u svých palačinek problém s tím, že nepůsobí nadýchaně, což se podepisuje jak na jejich vzhledu, tak i na jejich chuti? Důvodem je to, že do těsta zapomínáte přidat jednu podstatnou ingredienci. Podívejme se společně na recept na nadýchané palačinky, které dokonale vypadají i skvěle chutnají.
Ingredience
Připravte mléko
Jako první připravte mléko na těsto na palačinky. To by nemělo být studené, ale je třeba ho ohřát. Optimální teplota je 40 – 50 stupňů Celsia. Zahřát ho můžete v hrnci na sporáku, nebo v mikrovlnce. Předepsanou teplotu doporučujeme dodržet.
Vytvořte těsto
Když je mléko zahřáté, můžete do něho postupně přidávat jednotlivé ingredience. Jako první to bude vejce a potom cukr. Promíchejte a potom přidejte špetku soli a dále i mouku. Vezměte si kuchyňský mixér, který vám těsto na palačinky promíchá, prošlehá a udělá z něho dokonale nadýchanou konzistenci.
Těsto nechte odpočinout
Když je těsto hotové, nechte ho odpočinout po dobu asi 15 minut, při pokojové teplotě. Potom znovu vezměte mixér, přilijte do těsta olej a ještě ho chvíli mixujte do nadýchané konzistence. V tu chvíli je připraveno k použití.
Příprava na pánvi
Jinak ani nadýchané palačinky dělat nelze. Pánev je třeba si rozpálit, přidat olej, a až se rozehřeje i ten, tak sběračkou dávkovat těsto. To by se mělo rozlít až do krajů a zároveň by palačinka neměla být až moc vysoká. Když se kraje začnou jevit jako prosmažené, přišla chvíle palačinku otočit. Chvíli ji smažte i z druhé strany a potom ji můžete dát na talíř. A pokračovat v přípravě dalších.
Tímto jsou nadýchané palačinky hotové a vám stačí přemýšlet, s čím si je dáte. Hodí se klasická marmeláda, čokoláda, lískooříškový krém, tvaroh, ale třeba i skořicový cukr. Možností je celá řada.
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.