Nadýchané vanilkové muffiny s čokoládou - postup přípravy
Vanilkové muffiny s čokoládou nádherně provoní domácnost a vytvoří útulnou atmosféru. Pokrm je nadýchaný, vláčný a je vhodný ke snídani, ale také jako dezert.
Ingredience
Ve větší míse smíchejte mouku, moučkový cukr, kypřící prášek do pečiva a vanilkový cukr. Do suché směsi přilijte rozpuštěné máslo, vejce a mléko. Ingredience zamíchejte a vzniklé těsto odložte bokem.
Poznámka: Aby se ingredience lépe propojily a v těstu nevznikly hrudky, mouku do mísy prosejte.
Čokoládu nakrájejte na menší kousky, které vmíchejte do těsta.
Tip: Asi 50 g čokolády nakrájejte na větší kusy a odložte je na později – budete jimi na závěr hotové muffiny zdobit.
Formu na muffiny vymažte máslem, aby se vám dezert po upečení lépe vyndával. Do každého otvoru na muffin vložte 1 lžíci těsta a na povrch umístěte pár větších kousků čokolády.
Tip: Místo másla můžete použít papírové košíčky, které vložíte do formy a naplníte je těstem.
Vanilkové muffiny s čokoládou pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 15–20 minut, dozlatova.
Poznámka: Délka pečení závisí na výkonnosti vaší trouby.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Viktor Nagy