Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchaný piškotový korpus z 6 ingrediencí

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Nadýchaný piškotový korpus z 6 ingrediencí - postup přípravy

Nadýchaný piškotový korpus, podle paní Anety Mühlhandlové, můžete využít k tvorbě nejrůznějších dortů, řezů a dalších dezertů. Přípravu korpusu zvládne úplně každý.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, který odložte bokem. V jiné míse vyšlehejte vaječné žloutky s cukrem a směs smíchejte s polohrubou moukou, horkou vodou a kypřícím práškem do pečiva. 

2. KROK

Poznámka: Do směsi mouku prosejte. Díky tomu nevzniknou v těstu hrudky a ingredience se lépe propojí.

3. KROK

Do vzniklého těsta opatrně vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků a směs nalijte na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou. 

Tip: Místo tuku a mouky můžete plech vyložit pečicím papírem, který zabrání přilepení korpusu ke dnu.

4. KROK

Nadýchaný piškotový korpus pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35–40 minut. 

5. KROK

Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Zda je korpus upečený, zjistíte pomocí špejle, kterou do něj zapíchnete. Pokud ji vyndáte čistou, máte hotovo. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů