Nadýchaný piškotový korpus z 6 ingrediencí - postup přípravy
Nadýchaný piškotový korpus, podle paní Anety Mühlhandlové, můžete využít k tvorbě nejrůznějších dortů, řezů a dalších dezertů. Přípravu korpusu zvládne úplně každý.
Ingredience
Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, který odložte bokem. V jiné míse vyšlehejte vaječné žloutky s cukrem a směs smíchejte s polohrubou moukou, horkou vodou a kypřícím práškem do pečiva.
Poznámka: Do směsi mouku prosejte. Díky tomu nevzniknou v těstu hrudky a ingredience se lépe propojí.
Do vzniklého těsta opatrně vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků a směs nalijte na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou.
Tip: Místo tuku a mouky můžete plech vyložit pečicím papírem, který zabrání přilepení korpusu ke dnu.
Nadýchaný piškotový korpus pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35–40 minut.
Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Zda je korpus upečený, zjistíte pomocí špejle, kterou do něj zapíchnete. Pokud ji vyndáte čistou, máte hotovo. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.