Nadýchaný velikonoční beránek - postup přípravy
Pokud si na letošní Velikonoce chystáte upéct beránka, ale nemáte svůj oblíbený recept, vyzkoušejte tento osvědčený podle paní Klokanové. Nakonec ho můžete polít čokoládou nebo ho nastříkat sněhem.
Na beránka
Hrubou mouky vsypte do větší mísy a přejdete do ní krupicový cukr. Poté do ní vsypte vanilkový cukr, sůl a kypřicí prášek do pečiva.
Suchou směs lehce promíchejte a poté do ní vlijte vlažnou vodu a olej. Žloutky oddělte od bílků a žloutky přidejte do mísy. Poté vše pečlivě promíchejte.
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a poté ho opatrně a postupně vmíchejte do těsta. Formu o velikosti 30 cm vymažte změklým máslem a vysypte ji strouhankou.
Polovinu těsta nalijte do formy. Do zbytku přisypte kakao, promíchejte ho a vlijte ho do formy. Poté formu vložte do předehřáté trouby.
Beránka pečte přibližně 50 minut při teplotě 170 °C. Poté ho vyklopte z formy a nechte ho zcela vychladnout.
Beránka můžete ihned servírovat nebo ho nejdříve polijte rozehřátou čokoládou. Poté ho ještě ozdobte bílou čokoládou a vytvořte mu tak oči a čumáček.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.