Nakládaná cibule s červenou řepou - postup přípravy
Pokud nevíte, jak zpracovat cibuli, rozhodně vyzkoušejte tuto nakládanou, kde je součástí i červená řepa. Využít ji můžete do salátů či pomazánek, pod maso nebo do obložených mís.
Ingredience
Nejprve oloupejte cibuli a následně i červenou řepu. Cibuli poté nakrájejte na kolečka a červenou řepu nastrouhejte na tenké proužky.
Připravte si čistou, suchou skleněnou nádobu o objemu 1 litr. Na dno sklenice položte 2–3 bobkové listy a přidejte 1 lžičku semen kopru, což zajistí intenzivní aroma a chuť.
Do připravené sklenice nejdříve přidejte tenkou vrstvu řepy, poté cibuli a nakonec opět vrstvu řepy. Nezapomeňte nechat trochu prostoru pro nálev.
Do sklenice přidejte hrubou sůl a ocet. Poté sklenici dolijte studenou vodou až po okraj, aby byly všechny ingredience ponořené.
Sklenici pevně uzavřete víkem. Poté ji několikrát jemně protřepejte, aby se všechny přísady dobře promíchaly. Nakládanou cibuli nechte stát při pokojové teplotě po dobu 3 dnů.
Po třech dnech je cibule připravena k podávání. Můžete ji skladovat v lednici až dva měsíce. Podávejte ji jako přílohu k hlavním jídlům nebo jako součást salátů.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Melissa Mir