Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládaná cibule s červenou řepou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut

Nakládaná cibule s červenou řepou - postup přípravy

Pokud nevíte, jak zpracovat cibuli, rozhodně vyzkoušejte tuto nakládanou, kde je součástí i červená řepa. Využít ji můžete do salátů či pomazánek, pod maso nebo do obložených mís.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Nejprve oloupejte cibuli a následně i červenou řepu. Cibuli poté nakrájejte na kolečka a červenou řepu nastrouhejte na tenké proužky.

2. KROK

Připravte si čistou, suchou skleněnou nádobu o objemu 1 litr. Na dno sklenice položte 2–3 bobkové listy a přidejte 1 lžičku semen kopru, což zajistí intenzivní aroma a chuť.

3. KROK

Do připravené sklenice nejdříve přidejte tenkou vrstvu řepy, poté cibuli a nakonec opět vrstvu řepy. Nezapomeňte nechat trochu prostoru pro nálev.

4. KROK

Do sklenice přidejte hrubou sůl a ocet. Poté sklenici dolijte studenou vodou až po okraj, aby byly všechny ingredience ponořené.

5. KROK

Sklenici pevně uzavřete víkem. Poté ji několikrát jemně protřepejte, aby se všechny přísady dobře promíchaly. Nakládanou cibuli nechte stát při pokojové teplotě po dobu 3 dnů.

6. KROK

Po třech dnech je cibule připravena k podávání. Můžete ji skladovat v lednici až dva měsíce. Podávejte ji jako přílohu k hlavním jídlům nebo jako součást salátů.

7. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Melissa Mir

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů