Nakládaná rajčata bez zavařování - postup přípravy
Rajčata s cibulí a bylinkami si můžete na kyselo naložit do sklenic. Pokud dodržíte správný postup a sklenice s víčky budou čisté, nebudete je muset ani zavařit, a přesto vydrží celou zimu.
Ingredience
Uvedené množství ingrediencí je na 1 litrovou sklenici. Jejich poměry proto patřičně upravte, pokud chcete sklenic mít více.
Omyjte rajčata, vykrojte z nich stopku a nakrájejte je na menší kusy. Pokud používáte cherry rajčátka, případně koktejlová, mohou zůstat vcelku.
Cibuli nakrájete na kolečka a očistěte česnek. V hrnci přiveďte vodu k varu. Mezitím dejte do sklenice česnek, bobkový list, nové koření, pepř a polovinu cibule. Pokud máte rádi pikantní, podle chuti přidejte trochu nakrájené chilli papričky.
Naskládejte rajčata asi do poloviny sklenice, přidejte malý svazeček kopru a petrželky, cibuli a rajčata až nahoru po okraj. Pak vše zalijte vroucí vodou a přiklopte víčkem, ale neutahujte ho, a nechte 15 minut stát.
Slijte vodu zpět do hrnce, přidejte sůl, cukr a ocet a přiveďte vše k varu. Vroucím lákem zalijte obsah sklenice a navrch nalijte lžíci oleje.
Sklenice zavíčkujte, obraťte dnem vzhůru a nechte přikryté pomalu chladnout. Poté zkontrolujte víčka, zda se přichytila, a uložte sklenice na temné a chladné místo.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Еда на любой вкус