Nakládané okurky ve sladkokyselém nálevu - postup přípravy
Nakládané okurky ve sladkokyselém nálevu vám umožní pochutnávat si na letní úrodě po celý rok. Můžete je podávat k masu, jako předkrm nebo přidat do salátů.
Ingredience
Z okurek odkrojte okraje, které nebudete potřebovat. Poté okurky nakrájejte na větší kusy a odložte bokem.
Do hrnce nalijte vodu, do které vsypte hořčičná semínka, celý černý pepř, bobkové listy, sůl a cukr. Směs zamíchejte a přidejte do ní nahrubo nakrájenou cibuli. Obsah hrnce přiveďte k varu a přidejte do něj okurky.
Vše dohromady vařte 4 minuty. Uvařenou směsí naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete víčky. Nakládané okurky ve sladkokyselém nálevu skladujte na temném a chladném místě.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete naplnit dvě sklenice o objemu 1500 ml.
Poznámka: Sterilizace sklenic je důležitá, aby nedošlo ke znehodnocení pokrmu bakteriemi. Při správném skladování vám pokrm vydrží čerstvý i několik týdnů.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Мелодия вкуса