Nakládané okurky ve slaném nálevu - postup přípravy
Pokud každoročně nakládáte polní okurky na sladkokyselý způsob, určitě vás nadchne i následující recept. Zkuste to letos jinak! Slaný nálev s česnekem, třešňovými a rybízovými listy dodá zelenině na výjimečné chuti.
Ingredience
Nejprve si polní okurky řádně omyjte a pak je umístěte do lavoru se studenou vodou na cca 2 hodiny. Tak se dokonale hydratují.
Nyní si opláchněte i listy z rybízu, třešní a křenu. Následně do třílitrové sklenice (kterou jste pečlivě vymyli) vložte 3 rybízové a 3 třešňové listy spolu s polovinou křenového listu. Také přidejte 2 snítky kopru a 2 loupané česnekové stroužky.
Na listy a kopr pak navrstvěte hydratované polní okurky.
Ty překryjte zbylými lístky rybízu, třešní a křenu. Také přidejte zbývající kopr a česnek.
Nyní si k ruce vezměte hrnec, naplňte jej vodou a tu ochuťte solí. Tekutinu přiveďte k varu, tak připravíte solanku. Tu následně nalijte ještě horkou na zeleninu v nádobě a pouze přiklopte víčkem.
Okurky nechte „zrát“ asi 48 hodin na chladném místě (nikoliv v lednici).
Po 48 hodinách vylijte solanku ze sklenice do hrnce a ještě jednou ji provařte. Nakonec ji vraťte horkou zpět k okurkám.
Nádobu dobře zavíčkujte, překlopte dnem vzhůru a po úplném zchladnutí uložte na místo s nižší teplotou.
Konzumovat tuto skvostnou nakládanou zeleninu můžete třeba k masovým a bramborovým pokrmům. Dobrou chuť.
Po 48 hodinách vylijte solanku ze sklenice do hrnce a ještě jednou ji provařte. Nakonec ji vraťte horkou zpět k okurkám, nádobu dobře zavíčkujte, překlopte dnem vzhůru a po úplném zchladnutí uložte na místo s nižší teplotou. Konzumovat tuto skvostnou nakládanou zeleninu můžete třeba k masovým a bramborovým pokrmům. Dobrou chuť.