Naložené kuřecí maso - postup přípravy
Drůbeží maso lze připravit na celou řadu způsobů. Kromě plátků nebo pečení se dá také naložit a zavařit do sklenic. Nejenom, že tak vydrží na pozdější dobu, ale po otevření se lze těšit také z dokonalé chuti a šťavnatosti.
Ingredience
Kuřecí prsa maso dáme do hlubší mísy, důkladně propláchneme vodou, omyjeme a zbavíme nečistot. Ideální je použít prsa a stehna, ale recept lze zvládnout i s jinými částmi, jako jsou prsa. Vždy záleží na preferencích. Když je maso důkladně omyté, nechá se okapat a důkladně oschnout. Zbytky vody jsou na něm nežádoucí. K vysušení lze použít běžné, ale i papírové utěrky.
Osušené kuřecí kousky vložte do mísy. Posypejte je 4 lžičkami soli a osolte pepřem, dle vlastní chuti. Dále nezapomeňte také na červenou papriku. Pro milovníky pikantnějšího doporučujeme tu pálivější. Hodí se ale i paprika uzená. K takto připravenému masu nalijte také ocet a vše důkladně promíchejte, aby se kořenící směs dostala na všechny kousky masa. Takto nechte maso odležet, prospěje to chuti.
Připravte si zeleninu. Jako první je třeba nakrájet si cibuli. Tu oloupejte a nakrájejte ji na tenká kolečka. Dále omyjte, osušte a nasekejte také čerstvou petržel. Obojí vhoďte do mísy a promíchejte. Nyní můžete plnit jednotlivé sklenice. Do každé dejte několik koleček cibule a dbejte na to, aby na ní bylo také pár kousků petržele. Tuto zeleninu dejte na dno každé ze sklenic. Ty by měly být dokonale čisté.
K připravené cibuli můžete vkládat maso. Nemusíte s místem nijak šetřit a klidně do sklenice nacpěte, kolik masa se jenom vejde. Maso, pokud to jde, můžete ještě proložit několika kolečky cibule s petrželí. Sklenice zavíčkujte a vložte do hrnce. Na jeho dno raději dejte utěrku. Hrnec zalijte vodou a přiveďte ji k varu. Takto ponechte sklenice ve vroucí vodě asi 5 hodin. Po vyjmutí položte víčkem dolů a nechte chladnout při pokojové teplotě. Takto připravené naložené kuřecí lze ihned konzumovat, nebo ho v chladu uchovat klidně i jeden rok.