Nejlepší bramborové noky, které připravíte během chvilky - postup přípravy
Kombinace brambor a smažené cibulky je dokonalá. Jde o perfektní řešení pro situace, kdy potřebujete připravit něco rychlého a chutného k večeři nebo obědu. Výroba je velmi jednoduchá, rychlá a levná, protože potřebujete jen základní suroviny.
Ingredience
Brambory oškrábejte, nakrájejte na malé kousky a vložte do hrnce s vodou. Nemusíte přidávat velké množství vody. Stačí, když budou brambory ponořené. Aby se rychleji uvařily, můžete přidat malé množství olivového oleje, který jim také dodá zajímavou chuť. Vařte, dokud nebudou hotové. Brambory sceďte, přendejte do mísy a rozmačkejte šťouchadlem na brambory.
Poté přidejte máslo a promíchejte. Nezapomeňte ani na koření, vejce a krupici. Znovu důkladně promíchejte, aby se vše dokonale spojilo dohromady. Nyní si nakrájejte cibuli na kostičky a orestujte ji na rozpálené pánvi s trochou máslo a oleje. Až bude dozlatova, můžete ji odstavit ze sporáku.
Do bramborové směsi prosejte mouku a důkladně promíchejte. Vzniklé bramborové těsto přendejte do nižší nádoby a rovnoměrně ho rozetřete stěrkou namočenou v oleji. Připravte si hrnec s vodou a špetkou soli. Přiveďte ji v k varu.
Lžící namočenou v oleji můžete snadno a pohodlně tvořit noky nebo knedlíky, které vložíte ihned do vroucí vody. Vařte je po dobu 5-7 minut a nezapomeňte do vody přidat trochu oleje, aby se na sebe jednotlivé noky nelepily. Poté je z hrnce dejte hned na talíř, zasypejte smaženou cibulkou a můžete podávat. Jíst je můžete jako samostatný pokrm, anebo je dát k masu jako netradiční přílohu. Vychutnejte si tento jednoduchý recept. Přejeme dobrou chuť!