Nepečené čokoládové poháry „Twix“ - postup přípravy
Twix je už dlouhá léta jednou z nejoblíbenějších tyčinek na trhu. Kombinace křehké sušenky, karamelu a delikátní čokolády je zkrátka top. Pokud hledáte nápad na nějaký slavnostní dezert, zkuste tyto pohárky ve stylu těchto oblíbených tyčinek a zažijete, co znamená pojem nebe v ústech.
Ingredience
Čokoládové sušenky rozemelte v mixéru na jemný prach. Asi jednu lžíci si odeberte stranou a ke zbytku přilijte rozpuštěné máslo a dobře promíchejte.
Do čisté misky nalijte 270 ml smetany ke šlehání, přidejte k ní cukr a na špičku nože semínek z vanilkového lusku nebo lžičku vanilkové esence a vše vyšlehejte ručním šlehačem do pěny. Výslednou vanilkovou šlehačkou naplňte zdobicí sáček. Druhý sáček naplňte karamelovým salkem (případně dulce de leche).
Čokoládu nasekejte na hoblinky. Do misky nalijte 100 ml smetany ke šlehání a na 30 sekund ji dejte zahřát do mikrovlnné trouby. Když je horká, přidejte do ní nasekanou čokoládu a míchejte, dokud se obě přísady nespojí do lesklé a hladké, světle hnědé hmoty. Tou rovněž naplňte zdobicí sáček.
Nyní, když jsou přísady nachystány, můžete začít s vlastní přípravou pohárků. Na dno mističek vložte po jedné polévkové lžíci drcených sušenek smíchaných s rozpuštěným máslem a jemně je upěchujte. Na ně vymačkejte vrstvu vanilkové šlehačky. Na šlehačku přijde karamelové salko a na něj čokoládová poleva.
S každým pohárkem jemně zatřeste a poklepejte o desku stolu, aby si vrstvy „sedly“ a poleva na povrchu se srovnala do roviny. Poté pohárky vložte asi na 1 hodinu do lednice ztuhnout. Přichystejte si zdobicí sáček s ozdobnou tryskou a vložte do něj zbylou vanilkovou šlehačku. Na povrch ztuhlých pohárků vymačkejte ozdobný kopeček šlehačky, do každého zapíchněte polovinu tyčinky Twix, posypejte ji odloženou sušenkovou drtí a podávejte.