Nepečené karamelové řezy „Karmen“ - postup přípravy
Základem nepečeného dezertu se mohou stát karamelové sušenky, mezi něž se dává jemný pudinkový krém s tvarohem. Vše pak završí vrstva čokoládové polevy.
Ingredience
Smíchejte vanilkové pudinky s mlékem tak, aby nebyly ve směsi žádné hrudky. Větší hrnec dejte na sporák a přidejte máslo a cukr. Postupně zahřívejte, dokud se máslo nerozpustí.
Poté přidejte tvaroh a vejce a důkladně promíchejte. Nakonec přilijte mléko s pudinky a rychle míchejte, dokud směs není horká a krémovitá.
Na dno formy o rozměrech 36×25 centimetrů vyskládejte vrstvu sušenek. Na sušenky naneste třetinu horkého krému a na něj dejte sušenky. Proces zopakujte i se zbylými dvěma třetinami krému, vršek dezertu pak budou tvořit sušenky.
Ve vodní lázni si rozpusťte mléčnou a hořkou čokoládu na polevu a ještě horkou ji nalijte na dezert. Nechte ho několik hodin uležet a ztuhnout v lednici. Poté ho nakrájejte na kostky můžete servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.