Nepečené ovocné košíčky s jemným krémem - postup přípravy
Ať už hledáte inspiraci k dezertu na oslavu nebo ke kávě ve všední den, s nepečenými ovocnými košíčky nešlápnete vedle. Navíc u nich nebudete muset použít troubu.
Základ
Krém
Zdobení
Nejprve si připravte nepečený korpus. Sušenky vložte do mixéru a rozmixujte je na jemný prášek společně s nasekanými arašídy.
Do směsi vmíchejte rozpuštěné máslo a vytvořte těsto, kterým vyplňte formu na košíčky tak, jak to můžete vidět ve videu níže a formu vložte na 30 minut do mrazáku.
Poznámka: Těsto ve formě utlačte pomocí dna sklenice tak, aby uvnitř každého košíčku vznikl malý důlek.
Zatímco se těsto chladí, připravte si krém. V rendlíku smíchejte mléko s máslem a položte ho na mírný oheň, kde ingredience, za stálého míchání, zahřívejte 1 minutu. V jiné misce smíchejte cukr se škrobem, vaječnými žloutky a směs přilijte do rendlíku.
Vše zahřívejte další 1–2 minuty, do zhoustnutí, a poté do ní přimíchejte vanilkové aroma. Rendlík odstavte z tepla a směs přelijte do jiné mísy, kde ji nechte volně vychladnout.
Tip: Aby na krému nevznikl škraloup, můžete mísu přikrýt potravinovou fólií tak, aby se přímo dotýkala krému.
Po vychladnutí košíčky naplňte připraveným krémem pomocí cukrářského sáčku a jejich povrch ozdobte libovolně zvoleným ovocem.
Tip: Ke zdobení můžete použít například jahody, hroznové víno, kiwi nebo mango.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Delmira Cooking