Nepečené řezy z cereálních tyčinek Kinder Country - postup přípravy
Přinášíme vám další recept ze série dobrot založených na oblíbených pochoutkách Kinder. Tentokrát budeme připravovat cereální čokoládové řezy s mléčnou náplní a s čokoládovými tyčinkami Kinder Country. Tyto řezy jsou velmi elegantní, snadné a hlavně vaše děti se po něm budou moci doslova utlouct.
Korpus
Krém
Topping
Nejprve přijde na řadu korpus. Ten vytvoříte tak, že roztavíte mléčnou čokoládu a smícháte ji s pufovanou pšenicí, aby se důkladně obalila všechna zrníčka. Tuto hmotu pak vtlačte do čtvercové dortové formy vyložené pečicím papírem a dejte do lednice na 45 minut ztuhnout.
Do misky vyklopte mascarpone, tvaroh a vanilkový cukr a šlehačem důkladně vyšlehejte do hladka. Na sporáku ve vodní lázni (nebo v mikrovlnné troubě) roztavte mléčnou čokoládu a vmíchejte ji do smetanové směsi. Ve vedlejší misce vyšlehejte šlehačku se ztužovačem a jemně ji vmíchejte do tvarohové hmoty.
Tento krém pak rozprostřete na vychlazený čokoládový korpus a uhlaďte jej špachtlí do roviny. Na smetanovou vrstvu pak vyskládejte obdélníkové máslové sušenky a vraťte na další půlhodinu do lednice.
Pro výrobu polevy roztavte mléčnou a bílou čokoládu spolu s kokosovým olejem ve vodní lázni a smíchejte na jednolitou hmotu. Tou pak zalijte celý povrch sušenkové vrstvy dortu.
Dokud je čokoláda tekutá, posypejte povrch pufovanou pšenicí a nasekanými kousky čokoládových tyčinek Kinder Country. Pak vložte dobrotu ještě jednou do lednice a nechte ji vychladit, dokud povrch úplně nezatuhne. Hotový dort v lednici vydrží až 3 dny.