Nepečený dort s mascarpone - postup přípravy
Chcete potěšit především ty nejmenší ve své rodině? Pak je překvapte třeba nepečeným dezertem v podobě dortu s mascarpone krémem a kakaovými sušenkami. Všichni včetně dospělých se budou oblizovat až za ušima!
Ingredience
Nejprve si kakaové sušenky namočte ve vodě, abyste je zvláčnili. Pak jich pár vyskládejte na dno čtvercové nebo kulaté formy na dort. Dále se pusťte do výroby smetanového krému.
V míse si vyšlehejte spolu s moučkovým cukrem smetanu do tuhého sněhu. Poté přimixujte i sýr mascarpone. Nakonec výsledný krém rozdělte na dvě poloviny.
Příprava čokoládového krému a kompletace nepečeného dortu
Nyní si k ruce vezměte jednu polovinu smetanového krému a přimíchejte do ní rozpuštěnou a zchladlou bílou čokoládu spolu s Nutellou. Nakonec začněte dort kompletovat.
Na sušenkové dno navrstvěte smetanový krém, pak jej poklaďte další vrstvou sušenek, namažte je čokoládovým krémem a takto postup opakujte, dokud nezaplníte celou formu.
Fáze tuhnutí dortu v lednici a jeho konzumace
Připravený nepečený dort můžete na povrchu ještě dozdobit strouhanou hořkou čokoládou. Poté jej umístěte ideálně přes noc do lednice, aby ztuhnul. Následně konzumujte svůj lahodný dvoubarevný zákusek třeba s ledovou kávou anebo mléčným koktejlem. Hodit se bude k porci i kopeček čokoládové anebo smetanové zmrzliny. Přejeme vám dobrou chuť!
Jak vylepšit nepečený dort ze sýru mascarpone?
Pakliže chcete svůj nepečený dortík skutečně „vymazlit“, prokládejte jednotlivé vrstvy krému také čerstvým ovocem. Hodit se budou třeba plátkované jahody anebo i borůvky, banán, meruňky, maliny, višně a broskve.