Nepečený jogurtový dort s ovocem - postup přípravy
Pečení se neřadí mezi činnost, která by bavila každého na světě a mnoho lidí nemusí ani vlastnit troubu. To ovšem neznamená, že nemáte právo na chutný dezert v podobě dortu.
Ingredience
Ovoce (použít můžete hroznové víno, jahody, pomeranč, …) oloupejte a nakrájejte na libovolné kousky. Nachystejte si formu (o průměru 15 až 18 cm) a pár kousků ovoce vyskládejte na její strany a na dno. Do hrnce dejte cukr, agar (či želatinu), vodu a mléko.
Důkladně promíchejte a ohřívejte na středním plameni, dokud směs nedojde k varu. Poté plamen ztište a přidejte do hrnce jogurt. promíchejte a vařte na slabém ohni okolo 2 minut. Nakonec do směsi vmíchejte ovoce a sundejte hrnec ze sporáku. Jogurtovou směs přendejte do formy po malých naběračkách. Poté ji dejte na 3 až 4 hodiny do lednice a můžete servírovat, dobrou chuť!