Nepečený koláč z ovesných vloček a medu - postup přípravy
Když se řekne dieta, mnoho lidí se začne hroutit v domnění, že si musí odepřít i sladké. S tímto nepečeným koláčem však můžete mlsat i nadále. Vaše hubnoucí snahy to nijak nenaruší. Recept obsahuje samé zdravé suroviny, přesvědčte se.
Ingredience
Poleva
V sekáčku si rozemelte na homogenní hmotu ovesné vločky spolu s rozinkami, mandlemi, kokosem a solí.
Poté si v rendlíku smíchejte arašídové máslo, med, vanilkovou esenci, kokosový olej a zahřejte na středním plamenu.
Rozpuštěnou směs následně vlijte na ovesné vločky, promíchejte a vypracujte tužší těstíčko, které bude sloužit jako samotný korpus koláče.
V další fázi si v míse smíchejte med, kakao, vanilkovou esenci a rozpuštěný kokosový olej. Tak připravíte polevu na zákusek.
Nyní začněte s kompletací koláče. Do formy navrstvěte ovesnou hmotu a dobře upěchujte lžící.
Nakonec ji přelijte čokoládovou polevou a dejte tuhnout vše do lednice na několik hodin.
Ztuhlý ovesný koláč vyjměte z lednice, naporcujte na přiměřeně velké kousky a podávejte například s šálkem kávy, kakaem, nebo čajem.
Po tomto zdravém dezertu bez gramu cukru nemusíte mít rozhodně výčitky svědomí. Ocení jej i zastánci raw stravy. Přejeme dobré chutnání.
Možné je do těsta na korpus koláče zakomponovat například i brusinky nebo fíky, kromě výše uvedených rozinek.
Na polevu pak lze nasypat na ozdobu i drcené lískové nebo vlašské ořechy. Skvělý ovšem bude k strouhaný kokos.