Nepečený piškotový dezert s višněmi - postup přípravy
Zlepšete si den sladkou tečkou a vyzkoušejte tento nepečený dezert s višněmi. Velkou výhodou tohoto receptu je, že jej lze aplikovat na více druhů ovoce. Můžete se tak přizpůsobit tomu, jaké zásoby máte ve spíži, a pokaždé si užít nový chuťový zážitek.
Základ
Krém
Ovocná vrstva
Piškoty namáčejte ve višňové šťávě a vyložte jimi formu, ve které budete dezert tvořit. Poté připravte krém. Nalijte do hrnce mléko, rozmíchejte v něm pudink a cukr a vařte, dokud nezhoustne.
Následně sporák vypněte, hrnec na něm ovšem ještě chvíli nechejte a rozpusťte v něm bílou čokoládu. Nalijte krém na piškoty.
Do hrnce nalijte vodu, přidejte cukr, višně, kukuřičný škrob a za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Následně navrstvěte na krém a nechejte vychladnout, poté dejte vychladit do lednice na 2 hodiny. Dobrou chuť!