Nepečený smetanový dort s jahodami a banánem - postup přípravy
Nemusíte péct, abyste si pochutnali na skvěle vypadajícím a lahodném dortu. Připravte si tento recept na nepečený dort, který budete mít hotový během půl hodiny.
Ingredience
Banány oloupejte a nakrájejte je na širší kolečka, která vložte do mísy a zalijte citronovou šťávou. Mísu dejte bokem.
Poznámka: Citronová šťáva zabrání zhnědnutí banánů.
Nyní omyjte a nakrájejte jahody na poloviny a dejte je do mísy. Poté ve sklenici smíchejte vodu s želatinou a nechte ji nabobtnat.
Poznámka: Před krájením vždy u každé jahody odřízněte její stopku.
Do mísy rozdrobte tvaroh a smíchejte ho se zakysanou smetanou, cukrem, vanilkovým cukrem a pomocí ponorného mixéru všechny ingredience spojte – vznikne vám jemná krémová hmota.
Nabobtnalou želatinu dejte na 20 sekund do mikrovlnné trouby, aby se rozpustila, a poté ji zamíchejte do vzniklé smetanové směsi, do které přisypejte také nakrájené jahody s banánem.
Připravte si dortový ráfek, u kterého jste vytvořili dno pomocí alobalu. Dno a boky ráfku vyložte následně pečicím papírem a dovnitř vlijte připravenou smetanovou směs s ovocem.
Poznámka: Díky pečicímu papíru dort z ráfku snadno vyndáte.
Čokoládu nakrájejte na drobné kousky, kterými posypte povrch nepečeného smetanového dortu. Dezert vložte do lednice a nechte jej tuhnout minimálně 5 hodin, nejlépe přes noc.
Poté dortový ráfek sundejte a dort nakrájejte na kousky, které můžete ihned podávat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: РЕЦЕПТЫ НАТАЛИ