Nepečený zákusek se sušenkami, pudinkem a smetanou - postup přípravy
Nepečené zákusky jsou velmi vděčné. Nezaberou totiž hospodyňce tolik času a zpravidla si na nich rodina či přátelé velmi pochutnají. Inspirovat se nyní můžete například dezertem se sušenkovým korpusem, vanilkovým pudinkem a smetanou.
Ingredience
Začněte tím, že si nalámete do velké mísy zvolené sušenky. Poté si v menším hrnci svařte asi 200 gramů cukru, vanilkový extrakt a kakaový prášek ve vodě. Roztok následně naneste na nalámané sušenky a důkladně promíchejte. Získáte tak homogenní těsto na korpus.
Příprava pudinkové a smetanové náplně
Nyní si připravte pudink a smetanu do nepečeného zákusku. V misce si smíchejte trochu mléka spolu s vanilkovými pudinky. Také přidejte cukr dle chuti a směs následně nalijte do vroucího mléka v malém rendlíku. Pudink míchejte a vařte do zhoustnutí.
Nakonec ostavte a rozpusťte v něm máslo. Dále si vyšlehejte do tuhého sněhu vychlazenou smetanu, kterou můžete dle preferencí rovněž osladit.
Sestavování nepečeného dezertu a jeho tuhnutí v lednici
V konečné fázi začněte dezert sestavovat. K ruce si vezměte plech nebo zapékací misku a na její dno rozprostřete sušenkové těsto. Pak uhlaďte lžící a pokračujte nanášením vanilkového krému. Poslední vrstva bude smetanová.
Zákusek přikryjte potravinovou fólií a dejte chladit na několik hodin do lednice. Následně servírujte pokrájené třeba s kávou anebo s čajem. Povrch lze dozdobit čokoládovými hoblinkami i cukrovými vločkami. Přejeme vám dobrou chuť.