Netradiční pěnový jahodový dort se želatinou - postup přípravy
Tento velmi chutný dort s jahodovou pěnou bude ozdobou každé oslavy. Jeho netradiční vzhled doplňuje plná nasládlá chuť ovoce v jemné pěně, která se rozplývá na jazyku. Recept rozhodně musíte vyzkoušet.
Ingredience pro:
10 porcí
Ingredience
- Ve větší míse vyšlehejte vejce s krupicovým cukrem do pěny.
- Přidejte hladkou i mandlovou mouku a špetku solí – důkladně je vmíchejte do pěny.
- Dortovou formu vystelte pečícím papírem.
- Nalijte připravené těsto do formy a pečte v troubě rozehřáté na 180 °C přibližně 15 minut (dokud povrch nezezlátne).
- Vyšlehejte smetanu na šlehání do tuhé šlehačky.
- Připravte si želatinu – promíchejte ji s vodou a nechte bobtnat.
- 250 g jahod rozmixujte společně s citronovou šťávou na husté pyré.
- Lžičku pyré smíchejte s želatinou.
- Nalijte celou želatinu do pyré, přidejte moučkový cukr a vanilkový extrakt.
- Vše důkladně promíchejte.
- Do směsi přidejte šlehačku a tvaroh, promíchejte a nechte odpočívat v lednici.
- Připravte si hlubokou mísu a vystelte ji potravinářskou fólií.
- Do mísy vyskládejte na dno a po stranách jahody rozkrojené podélně na polovinu.
- Na jahody nalejte připravenou směs z pyré želatiny, šlehačky a tvarohu.
- Náplň přikryjte upečeným korpusem a lehce jej zatlačte dovnitř mísy tak, aby na náplň dosedl.
- Dort nechte minimálně 12 hodin chladit v lednici.
- Po vychlazení vyklopte dort z mísy na servírovací talíř.