Ořechová srdíčka - postup přípravy
Ořechové cukroví obecně patří k nejoblíbenějším. Skvělou variantou jsou srdíčka s libovolným ořechovým krémem, na která nám poskytla recept paní Dagmar Kazdová.
Ingredience
Do mísy dejte hladkou mouku, změklé máslo, moučkový cukr a mleté ořechy. Vhodné budou vlašské nebo lískové, podle vaší preference. Rukama pak těsto zpracujte tak, aby bylo lesklé a nelepilo se. Zabalte ho do fólie a dejte minimálně na 2 hodiny do ledničky.
Těsto dejte na mírně pomoučněný vál. Vyválejte placku o síle 2 až 3 milimetry a vykrájejte z ní srdíčka, případně jiné tvary, které máte rádi. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C, dokud nebudou srdíčka narůžovělá.
Na polovinu vychladlých srdíček natřete vrstvu ořechového krému. Je na vás, jaký si zvolíte. Potom ho přiklopte druhým srdíčkem a stiskněte k sobě, aby se slepila. Vršek každého srdíčka namočte do čokoládové polevy, případně čokolády rozehřáté ve vodní lázni. Dle vkusu je dozdobte a nechte zaschnout.