Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Originální domácí rajčatový sýr

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Originální domácí rajčatový sýr - postup přípravy

Až si připravíte tento rajčatový sýr, už nebudete chtít žádný jiný z obchodu. Sýr je lahodný, má zajímavou chuť a můžete jej servírovat jako pochoutku k vínu nebo jako svačinku s oblíbeným pečivem.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mléko vlijte do hrnce, který položte na plotnu. Do mléka vmíchejte sůl a zahřívejte ho přibližně 2 minuty, dokud se nezačne vařit. 

2. KROK

Těsně před varem vlijte do směsi rajčatovou šťávu, ingredience zamíchejte a přilijte k nim zakysanou smetanu. Na středním plameni vařte 10 minut. 

3. KROK

Po této době oheň vypněte a pod pokličkou nechte směs stát 10–15 minut. Následně sesbírejte vrstvu, která se vytvořila na hladině, a vložte ji do formy na výrobu sýra.

4. KROK

Dno lahve s rovným dnem zabalte do potravinové fólie a položte ji na sýr, kde ji nechte 5–7 hodin. 

Poznámka: Díky tomuto kroku ze sýra vyteče maximum přebytečné šťávy.

5. KROK

Po této době je váš sýr připravený. Můžete jej podávat nakrájený na kousky jen tak, nebo s oblíbeným pečivem. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Simple Food

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů