Osvěžující nepečený smetanový dezert s piškoty a kokosem - postup přípravy
Nepečené dezerty s lehkým a osvěžujícím krémem jsou skvělé zejména během horkého léta, kdy nikdo nemá příliš chuti trávit čas v kuchyni a čekat na vykynutí a dopečení těsta. Nechte si kynuté koláče na podzim a zimu a během prázdnin vyzkoušejte některý z báječných nepečených dezertů, jako třeba ten, který se vám dnes chystáme představit. Jeho příprava je rychlá, stačí vám na něj jen pár surovin a výsledek bude vždy perfektní.
Ingredience
Připravte si formu, plech či podnos o rozměrech 20 x 20 centimetrů.
Nalijte trochu mléka do menší misky. Každý piškot do něj namočte a vyskládejte je na dno připravené formy.
Do kastrůlku vložte máslo a na mírném ohni ho rozpusťte. Přihoďte na něj mouku, promíchejte, aby se obalila máslem, půl minuty restujte a ve třech fázích ji zalijte mlékem a dobře rozmíchejte. Do směsi přisypejte cukr, ochuťte vanilkovou esencí a za častého míchání vařte do zhoustnutí. Pak ostavte z kamen a nechte vychladnout.
Zchladlý krém vyšlehejte elektrickým šlehačem do jemna a přitom do něj přimíchejte kokos.
Poloviční množství krému rozetřete na vrstvu piškotů ve formě a urovnejte do roviny. Na krém vyskládejte druhou vrstvu piškotů, které rovněž namáčejte do mléka, a zakryjte je druhou polovinou kokosového krému.
V misce rozpusťte mléčnou čokoládu, nalijte ji na dort a rozprostřete rovnoměrně po celém povrchu a podle chuti případně posypejte trochou strouhaného kokosu.
Hotový smetanový dort vložte do lednice a nechte ho zde chladit nejméně 2 hodiny, nejlépe však přes noc, aby krém ztuhl, proležely se příchuti použitých surovin a piškoty se dobře nasákly vlhkostí.
Vychlazený dezert nakrájejte na porce a podávejte.
Dobrou chuť.