Ovesné sušenky s jablky a vlašskými ořechy - postup přípravy
Ovesné sušenky s jablky jsou vynikajícím receptem na svačinku nejen pro děti, ale i pro dospělé. Ve spojení s vlašskými ořechy jsou lahodnou a také vděčnou pochoutkou.
Ingredience
Ovesné vločky rozemelte v mixéru nadrobno. Vlašské ořechy nasekejte kuchyňským nožem a jedno jablko zbavené jádřince nakrájejte na menší kostičky.
Dejte poté do mixéru jablko a vodu a rozmixujte obojí na hladké pyré. Druhé jablko nakrájejte na menší kousky a smíchejte ho v míse s ořechy, drcenými vločkami a také s vanilínem a sirupem.
Do směsi přidejte i jablečné pyré a vše důkladně promíchejte. Vytvořte tak konzistentní hmotu, kterou pomocí lžíce naneste na plech vyloženým pečicím papírem. Ovesné sušenky pečte v troubě předehřáté na 200 °C zhruba 30 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Wie man alles kocht