Ovesný koláč s jablkem a mrkví - postup přípravy
Zdravý koláč z ovesných vloček s jablky a mrkví obohatí váš den svojí výraznou chutí. Jeho přidanou hodnotou je hromada vitamínů, které obsahuje, a vyvážená chuť ovsa se sladkým ovocem.
Ingredience
Ve větší míse smíchejte najemno rozemleté ovesné vločky se solí, kukuřičnou mouku, kypřicím práškem a skořicí.
Připravte si vaječnou směs z vajec, cukru a rozpuštěného másla. Ingredience metličkou dobře promíchejte a nechte chvilku odstát.
Jablka ve slupce spolu s mrkví nakrájejte nožem na kostičky. Nakrájené kousky nasekejte v mixéru nadrobno a přidejte je do vaječné směsi.
Obě připravené směsi smíchejte do jedné a připravte z ní mírně lepkavou hmotu, kterou můžete ochutit nasekanými vlašskými ořechy. Připravené těsto dejte na máslem vymazaný plech o velikosti 18×13 cm.
Těsto na plechu stěrkou rovnoměrně rozetřete a posypejte zbylými drcenými ořechy. Připravený koláč dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 35 minut. Po upečení ho nechte vychladnout a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem