Palačinkový dort z kávy a banánů - postup přípravy
Honí vás mlsná? Pak dopřejte svým chuťovým pohárkům skutečný skvost. Potřebujete jen pár ingrediencí a ve výsledku vykouzlíte dokonalý moučník v podobě palačinkového dortu se smetanovým krémem. Jeho chuť si ihned zamilujete.
Těsto
Ozdoba
Začněte přípravou těsta na palačinky. V míse si rozmixujte na kousky pokrájené a loupané banány spolu s vejci, lžící rozpustné kávy a mlékem. Poté přisypte krupicový cukr, prosátou polohrubou mouku, kypřící prášek do pečiva a vypracujte hladké polotekuté těsto.
To vlévejte na nepřilnavou pánev vymazanou trochou oleje (vytvořte 3 silnější palačinky).
Příprava krémové náplně a kompletace palačinkového dortu
Nyní máte palačinky hotové, a tak si připravte krém. Do mísy vsypte smetanu v prášku, zalijte ji studeným mlékem a šlehejte, dokud se obě ingredience nepropojí a nevznikne tuhá směs. Náplní posléze jednotlivé pláty palačinek promazávejte a vrstvěte je na sebe.
Zbylý krém použijte i na potření povrchu dortu. Kraje pak ozdobte drcenými vlašskými oříšky a povrch poházejte nakrájenými marshmalow (nemusí být). Zákusek nechte chladit pár hodin v lednici.
Servírování palačinkového dortu
Až budete mít palačinkový dort řádně vychlazený a ztuhlý, vyjměte jej z lednice a pokrájejte na menší porce. Podávejte například s cappuccinem, espressem, čajem nebo s kakaem. Přejeme dobré chutnání.