Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Párky v bramborovém těstíčku s parmazánem

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Párky v bramborovém těstíčku s parmazánem - postup přípravy

Pokud čekáte hosty a chcete jim nabídnout originální pochoutku, připravte párky v bramborovém těstíčku s parmazánem. Úžasně spojují křupavost s aromatickou chutí.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Základ

Těstíčko

Na obalení

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte a nakrájejte je na kousky, které vložte do hrnce s osolenou vodou, společně s oloupanou a nakrájenou mrkví. Zeleninu vařte 20 minut, do změknutí, poté ji slijte a rozšťouchejte.

2. KROK

Zeleninu ochuťte solí, pepřem a vmíchejte do ní nastrouhaný parmazán. Párky rozkrojte na poloviny a tvrdý sýr na osm stejně velkých kousků ve tvaru obdélníků. Na špejli vždy napíchněte polovinu párku a kousek sýra. 

Tip: Druh tvrdého sýra zvolte na základě vlastních chuťových preferencí.

3. KROK

Ingredience na špejli obalte v zeleninovém těstíčku, v bramborovém škrobu, rozšlehaném vejci a ve strouhance. 

4. KROK

Párky v bramborovém těstíčku smažte v rozpáleném oleji, ze všech stran, 4–5 minut, dozlatova. 

Tip: Usmažený pokrm odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Ricette di Casa Mia

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů