Pastýřská smetanová pomazánka - postup přípravy
Jednoduchá sýrová pomazánka ozdobí vaše chlebíčky či jednohubky na oslavě, ale hodit se bude i jako rychlá večeře. Vyzkoušejte osvědčený recept podle paní Romany Važanské.
Ingredience
Sýr gouda nastrouhejte na jemném struhadle a smíchejte ho s jedním kelímkem plnotučné zakysané smetany a zhruba 90 gramy majonézy. Její množství můžete přizpůsobit vlastním chutím a preferencím.
Oloupejte velký stroužek česneku a prolisujte ho do sýrové směsi. Očistěte také šalotku nebo klasickou cibuli a nasekejte ji nadrobno. Čím jemnější kousky cibulky budou, tím lepší strukturu bude pomazánka mít.
Nakonec nasekejte lístky hladkolisté petrželky, kterou nejprve zbavte tuhých stonků, a přidejte ji do pomazánkové směsi. Podle chuti ji osolte a opepřete a pečlivě promíchejte. Hotovou pomazánku podávejte s čerstvým pečivem a zeleninovou oblohou.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.