Pavlova se smetanovou náplní a ovocem - postup přípravy
Velmi jednoduchý dezert Pavlova si zamilujete, protože ho připravíte velmi rychle. Nejen to, vypadá zajímavě, takže jím ohromíte každého, komu jej naservírujete. Ozdobit ho můžete libovolným ovocem.
Krém
Náplň
V míse od robota jemně vyšlehejte vaječné bílky tak, aby zvodnatěly a na jejich povrchu se vytvořila jemná pěna. Následně za stálého šlehání vmíchejte do bílků cukr s kukuřičným škrobem.
Jakmile se ingredience spojí, šlehejte na nejvyšší otáčky, dokud nevznikne tuhý krém. Poté přilijte do mísy ocet a míchejte další minutu.
Tip: Místo octa můžete použít citronovou šťávu.
Vzniklým krémem naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí a na plechu vyloženém pečicím papírem vytvořte malé hromádky.
Tip: Jak vytvořit hezký tvar dezertu, zjistíte ve videu níže.
V každé hromádce udělejte lžící otvor a pečte v předehřáté troubě na 100 °C po dobu 90 minut.
Poznámka: Poté, co dopečete, nechte Pavlovy v troubě úplně vychladnout. Pokud byste je vyndali, začaly by praskat.
Nyní v míse vyšlehejte smetanu, kterou naplňte důlky v každém kousku dezertu. Na závěr povrch každé Pavlovy ozdobte oblíbeným ovocem a posypte moučkovým cukrem.
Tip: Můžete použít jahody, maliny, borůvky nebo jiné oblíbené ovoce.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Moja mala kuhinja