Pečená bůčková roláda s 5 druhy koření - postup přípravy
Pečená bůčková roláda má křupavou kůrku a je plná bohatých chutí. Skvěle poslouží jako aromatický předkrm a může být také dokonalou součástí slavnostních mís.
Základ
Náplň
Maso zbavte kůže, jemně ho naklepejte a ochuťte směsí kurkumy, mleté sladké papriky, sušené bazalky a soli.
Poznámka: 2 lžičky směsi koření si odložte bokem. Budete ho potřebovat později.
Tip: Abyste zmírnilo riziko porušení struktury masa, naklepávejte ho přes sáček. Ten také zabrání odstřikování šťávy do okolí.
Maso následně potřete prolisovaným česnekem a zarolujte ho.
Poznámka: Během rolování maso, ve dvou místech, posypte kořením, které jste si na začátku odložili. Řídit se můžete postupem níže ve videu.
Maso zafixujte provázkem, aby během pečení drželo tvar. Poté ho vložte do zapékací mísy, kterou přikryjte potravinovou fólií a vložte na 3 hodiny do lednice.
Poznámka: Maso bude mít ještě lepší chuť, pokud ho v lednici necháte přes noc.
Fólii z mísy sundejte a vyměňte ji za alobal. Pokrm poté pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut. Po této době snižte teplotu trouby na 80 °C a pokračujte v pečení 270 minut.
Tip: Pro nejlepší výsledky snižte teplotu trouby, po třech hodinách pečení, na 70–72 °C.
Upečenou bůčkovou roládu zabalte do potravinové fólie a vložte ji na 3 hodiny do lednice. Poté maso odbalte a roládu servírujte nakrájenou na plátky.
Tip: Můžete ji podávat jako hlavní chod s oblíbenou přílohou, ale také jako součást slavnostních mís.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкусно Просто и Доступно