Pečená dýně s muškátovým oříškem - postup přípravy
Pečená dýně je zdravý a aromatický pokrm, který můžete servírovat jako svačinku s pečivem i přílohu k masu. Vytvořte doma pravou podzimní atmosféru s vůní dýně.
Ingredience
Dýni rozkrojte, zbavte ji jádřince a oloupejte ji. Zeleninu nakrájejte na kostičky, které smíchejte marinádou vytvořenou z olivového oleje, soli, černého pepře, provensálských bylinek a prolisovaného česneku.
Směs rozložte na plech, vyložený pečicím papírem a posypte ji muškátovým oříškem. Pokrm pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 25–30 minut.
Tip: Pečenou dýni podávejte jako předkrm s pečivem nebo jako originální přílohu k masovým pokrmům.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Przepisy od Katarzyny