Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečená dýně s muškátovým oříškem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Pečená dýně s muškátovým oříškem - postup přípravy

Pečená dýně je zdravý a aromatický pokrm, který můžete servírovat jako svačinku s pečivem i přílohu k masu. Vytvořte doma pravou podzimní atmosféru s vůní dýně.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Dýni rozkrojte, zbavte ji jádřince a oloupejte ji. Zeleninu nakrájejte na kostičky, které smíchejte marinádou vytvořenou z olivového oleje, soli, černého pepře, provensálských bylinek a prolisovaného česneku. 

2. KROK

Směs rozložte na plech, vyložený pečicím papírem a posypte ji muškátovým oříškem. Pokrm pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 25–30 minut. 

3. KROK

Tip: Pečenou dýni podávejte jako předkrm s pečivem nebo jako originální přílohu k masovým pokrmům. 

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Przepisy od Katarzyny

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů