Pečená krkovice s cibulí, česnekem, slaninou a zelím - postup přípravy
Žádá si mužská část vaší rodiny pořádný masový pokrm? Potom připravte pečenou krkovici s cibulí, česnekem, slaninou a zelím. Všichni se budou oblizovat až za ušima! Recept kromě jiného zvládne i začátečník!
Ingredience
Nejprve si očistěte vepřovou krkovici od nejtučnějších částí. Poté do ní udělejte ostrým nožem zářezy (asi centimetr od sebe). Dále maso okořeňte solí, mletým pepřem, lisovaným česnekem i sušenou majoránkou.
Plnění vepřové krkovice a její pečení v troubě
Nyní si k ruce vezměte cibuli, oloupejte ji a pokrájejte na půl měsíčky. Ty následně vkládejte do zářezů v krkovici. Slaninu pak naplátkuje a taktéž vložte do masa.
Krkovici přeneste do zapékací misky, obklopte zelným salátem s mrkví a zapékejte v troubě asi 40 minut při teplotě 180 stupňů Celsia.
Servírování pečené vepřové krkovice s cibulí, česnekem, slaninou a zelím
Upečenou vepřovou krkovici vyjměte z trouby, pokrájejte na plátky a podávejte například s vařeným bramborem, bramborovou kaší, opečeným bramborem anebo třeba jen s čerstvým pečivem. Hodit se bude k pokrmu jakákoliv studená omáčka (například hořčice, kečup, barbecue). Přejeme vám dobrou chuť!
Tipy na závěr
Pakliže máte raději libovější kusy masa, můžete k plnění a pečení zvolit klidně i vepřovou panenku. Do té se pak hodí i plátky čerstvých žampionů, restovaný špenát s česnekem anebo i mozzarella s rajčaty. Je tedy jen na vás, jak si svůj dokonalý oběd či večeři připravíte. Fantazii a chutím se meze nekladou!