Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečená krůta s červeným zelím a knedlíkem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 90 minut

Pečená krůta s červeným zelím a knedlíkem - postup přípravy

Pečená krůta s červeným zelím je skvělým slavnostním pokrmem, který je plný šťavnatého masa. Vyzkoušejte snadný recept podle Youtube kanálu Vaření s Jančou.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Maso

Zelí

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Krůtí maso položte na plech a ochuťte ho solí a kmínem z obou stran. Na maso rozprostřete kousky změklého másla, přikryjte ho alobalem, podlijte vodou a pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 90 minut.

2. KROK

Zatím připravte zelí. Na rozpáleném oleji smažte nadrobno nakrájenou cibulku 3–4 minuty. Přidejte k ní červené zelí, ingredience zamíchejte a vařte, pod pokličkou, 10–15 minut. 

3. KROK

Po této době zelí zaprašte moukou, promíchejte ho a pokračujte ve vaření dalších 5 minut, pod pokličkou. 

Tip: Pečenou krůtu servírujte s uvařeným zelím a bramborovým knedlíkem. Místo něj můžete použít i houskový knedlík. 

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů