Pečená kuřecí prsa s bramborem, z jednoho pekáčku - postup přípravy
Pořádné jídlo zvládne udělat každý. A nemusí při tom zašpinit půl kuchyně. Stačí jeden jediný pekáček a připravíte masovou pochoutku, po které se bude jenom oblizovat. A ještě vám nabídne mnoho prostoru pro improvizaci.
Ingredience
Kuřecí prsa omyjte, očistěte, osušte a následně nakrájejte na plátky široké zhruba 1 centimetr. Vložte je do mísy a ochuťte je. Posypte je solí, pepřem, ale také červenou paprikou. Zalijte je olejem a důkladně promíchejte, aby se marináda dostala na jednotlivé kousky masa. To můžete nechat odležet a mezi tím se pusťte do další přípravy. Cibuli oloupejte, přepulte na polovinu a nakrájejte na slabší půl kolečka. Podobně zpracujte papriku. Po odstranění jejího středu ji nakrájejte na nudličky.
Vezměte hlubší plech, nalijte do něho trochu oleje, který mašlovačkou rozetřete po celém povrchu. Do plechu následně vyskládejte plátky masa, jeden vedle druhého, aby pokrývaly celé dno připraveného pekáčku. Maso zalijte rajčatovou omáčkou, kterou důkladně rozetřete po celém povrchu.
Na rajčatovou omáčku rozložte zeleninu. A to nakrájenou papriku a cibuli. Dále chybí vrstva brambor. Ty oloupejte, sirové je nakrájejte asi na půl centimetrová kolečka a vložte je do mísy. Posolte je, opepřete je a vše důkladně promíchejte. Takto ochucení brambory položte na zeleninu, jeden plátek vedle druhého.
V míse smíchejte zakysanou smetanu a majonézu. Tuto směs naneste na brambory a důkladně ji rozetřete po celém povrchu. Na jemné části struhadla nastrouhejte sýr a ten nasypte do pekáče, opět po celém povrchu. Nakonec dejte na sýr pár kousků nakrájeného másla, vše zabalte do alobalu a pečte 30 minut při teplotě 200 stupňů Celsia. Po uplynutí této doby odstraňte alobal a v otevřeném pekáči dopékejte ještě asi 15 minut při teplotě 180 stupňů Celsia. Po uplynutí této doby je jídlo hotové.