Pečená kuřecí stehna v sýrové peřince - postup přípravy
Když cokoliv zalijete smetanou a zasypete sýrem, nemůže to dopadnout jinak než naprosto božsky. Vyzkoušejte pečená kuřecí stehýnka se sýrem podle starého receptu od maminky paní Hany Petrášové.
Ingredience
Kuřecí stehna očistěte, omyjte a osušte a pečlivě je ze všech stran osolte a případně potřete prolisovaným česnekem. Poté je vložte do pekáče, poklaďte plátky másla, podlijte je trochou vody a dejte je péct při teplotě 180 °C asi 1 hodinu, aby změkla a na povrchu jemně očervenala.
Upečená stehna zasypejte sýrem, přelijte je smetanou (dejte 1–2 lžíce na každý kousek) a vraťte zpátky do trouby ještě na chvilku dopéct, aby se sýr roztavil a jemně zezlátl, zatímco se smetana vsákne do masa.
Po dopečení nechte maso minutku odpočinout a podávejte třeba s rýží, s vařeným či pečeným bramborem nebo s bramborovými hranolky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.