Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečená vepřová plec s vařenými brambory

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 120 minut

Pečená vepřová plec s vařenými brambory - postup přípravy

Jednoduchý recept na pečenou vepřovou plec, podle Youtube kanálu Vaření s Jančou, byste měli určitě vyzkoušet. Maso je křehké, šťavnaté a rozplývá se v ústech.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory vařte v osolené vodě 15–20 minut, do změknutí. Poté je sceďte. Zatímco se brambory vaří, maso vložte do pekáče a ochuťte ho z obou stran kmínem, Směsí bylin a koření, solí a kořením Steak. 

2. KROK

Pekáč přikryjte pokličkou a pečte ho v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 15 minut. Poté maso podlijte vodou a pečte ho už bez pokličky další 1,5–2 hodiny. 

3. KROK

Pečenou vepřovou plec servírujte s vařenými brambory, které polijte výpekem z masa. 

Tip: Pokrm můžete podávat s plátky rajčat a listem salátu.  

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů