Pečené kuře na žampionech a cibuli se šťouchanými bramborami - postup přípravy
Pokud si chcete připravit snadný a chutný oběd, vyzkoušejte recept na pečené kuře na žampionech a cibulí podle paní Marie Kopalové. Jako přílohu můžete zvolit šťouchané brambory nebo rýži.
Pečené kuře
Šťouchané brambory
Kuřecí čtvrtky omyjte, osušte a odstraňte veškeré nejedlé části masa, jako jsou šlachy, zbytky kostí a chrupavek. Cibuli očistěte, nakrájejte ji na větší kostičky a poté přendejte do pekáče.
Žampiony omyjte pod tekoucí vodou a zbavte je veškerých nečistot. Poté je nakrájejte na plátky a přidejte k cibuli. Maso osolte a opepřete z obou stran a posypte ho kořením na kuře.
Maso vložte do pekáče a na každý kousek dejte plátek másla. Poté přilijte vývar nebo vodu. Pekáč vložte do trouby předehřáté na 180 °C a přiklopené kuřecí maso pečte asi 60 minut.
Brambory oloupejte a vložte je do hrnce s osolenou vodou. Vařte je, dokud nezměknou, a poté je sceďte. Přidejte máslo a rozmačkejte je. Cibuli očistěte a nakrájejte na proužky. Do pánve přilijte trochu oleje a restujte cibuli, dokud nebude mít zlatohnědou barvu.
Kuřecí maso odkryjte a pečte ještě 25 minut při stejné teplotě. Jakmile se vytvoří na kuřeti křupavá kůrka, můžete servírovat. Na talíři dejte porci brambor a na výpek z žampionů a cibule položte maso. Pokrm můžete ozdobit čerstvým polníčkem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.