Pečené kuře s nádivkou se slaninou - postup přípravy
Kuře nemusíte jenom obyčejně upéct, pokud chcete větší porci a maso něčím ozvláštnit, je skvělé k němu udělat nádivku se slaninou či šunkou. Recept nám poskytla paní Lenka Sedláčová.
Na kuře
Na nádivku
Kuře očistěte, osolte a posypejte kořením. Dejte ho do pekáčku spolu s máslem, případně trochou vody na podlití. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 210 °C a pečte kuře asi 80 minut, aby mělo zlatavou kůrčičku.
Na nádivku rozklepněte vejce a oddělte bílky a žloutky, z bílků ušlehejte sníh. Namočte rohlíky v mléce a pak k nim přidejte na kostičky nakrájenou slaninu, případně šunku, její množství záleží na vás.
Přidejte žloutky, dle chuti sůl, pepř, majoránku a nasekanou petrželku. Zamíchejte a nakonec opatrně přimíchejte sníh.
Dejte nádivku do vymazané formy (nebo kastrolu), vložte ji do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte asi 50 minut. Hotové kuře servírujte s nádivkou a bramborovou kaší.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.