Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečené kuře s nádivkou se slaninou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 80 minut

Pečené kuře s nádivkou se slaninou - postup přípravy

Kuře nemusíte jenom obyčejně upéct, pokud chcete větší porci a maso něčím ozvláštnit, je skvělé k němu udělat nádivku se slaninou či šunkou. Recept nám poskytla paní Lenka Sedláčová.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Na kuře

Na nádivku

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Kuře očistěte, osolte a posypejte kořením. Dejte ho do pekáčku spolu s máslem, případně trochou vody na podlití. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 210 °C a pečte kuře asi 80 minut, aby mělo zlatavou kůrčičku.

2. KROK

Na nádivku rozklepněte vejce a oddělte bílky a žloutky, z bílků ušlehejte sníh. Namočte rohlíky v mléce a pak k nim přidejte na kostičky nakrájenou slaninu, případně šunku, její množství záleží na vás.

3. KROK

Přidejte žloutky, dle chuti sůl, pepř, majoránku a nasekanou petrželku. Zamíchejte a nakonec opatrně přimíchejte sníh.

4. KROK

Dejte nádivku do vymazané formy (nebo kastrolu), vložte ji do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte asi 50 minut. Hotové kuře servírujte s nádivkou a bramborovou kaší.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů