Pečené rybí filety s květákem, rajčaty a cibulí - postup přípravy
Chcete svůj jídelníček odlehčit? Pak můžete zkusit připravit k dietnějšímu obědu či večeři pečené rybí filety s květákem, rajčaty a cibulí. Nejen, že přijmete méně kalorií, ale doplníte díky zelenině také důležité vitamíny.
Ingredience
Začněte tím, že si rybí filety naporcujete na menší kusy (asi po 150 až 200 gramech). Poté omyjte květák a nakrájejte ho na půl plátky. V další fázi jej poklaďte do olejem vymazaného pekáčku a nezapomeňte osolit.
Kompletace pokrmu a jeho zapékání v troubě
Nyní na naplátovaný a ochucený květák nasypte trochu najemno strouhaného tvrdého sýra, poklaďte v další fázi kousek ryby, tu osolte a opeřete, naneste na ní kroužky loupané cibule, plátky omytých rajčat, potřete důkladně majonézou a nakonec posypte zbývajícím strouhaným sýrem. Pokrm dejte zapékat do trouby na cca 20 až 30 minut při teplotě 170 až 180 °C.
Servírování pečených rybích filetů s květákem, rajčaty a cibulí
Upečené rybí filety na květákovém lůžku s rajčaty, sýrem a cibulí ihned podávejte. Hodit se k jídlu bude třeba i dip ze zakysané smetany a česneku. Možné je doplnit ještě více vitamínů prostřednictvím nakládané zeleninky, která bude k porci dokonalá. Přejeme vám dobré chutnání.
Jaké ryby jsou nejvhodnější?
K zapékání se hodí vesměs každá ryba, ovšem velmi delikátní oběd nebo večeři připravíte se štikou, s okounem, s mořským vlkem anebo s lososem. Ovšem použít můžete klidně i velmi používanou tresku či vykostěného pstruha.